tiistai 12. marraskuuta 2013

Syksyä part2

Vai alkutalvea? vielä ei ainakaan lumi ole maassa, vaikka mennään jo marraskuun puoltaväliä. Syksy on  ihan nätti aina siihen asti kunnes vesisateet alkaa. Mä olen allerginen tälle pimeydelle ja märkyydelle. Me siirretään vielä kelloja, että varmasti tulee jo pimeetä kun pääset töistä. Ei oikeen tee mieli muutakuin hautautua sohvalle takkatulen ääreen.

Sohvalta ollaan kuitenkin pariin kertaan päästy ainakin hakuilemaan ja agiliidotkin rullaa viikoittain. Ensimmäinen hakutreeni oli kokeen palauttava, 4 valmista maalimiestä. Ensimmäisellä haukkui siihen asti kun olin paikalla, lopuilla 15-20 haukkua ja palkka. Palkattomia maalimiehiä pitäisi treenata, koska kokeessa selkeästi palkattomuus vaikutti toisella maalimiehellä, kun kolme kertaa jouduin sen sivulle käskemään. En ollut tuohon yhtään varautunut, kerran aiemmin koittanut vaan, että saan sen sieltä hallintaan ja jättänyt siihen, ettei Nessa vaan rupea kilttinä tyttönä :-D ennakoimaan. No nuo treenit vielä odottaa seuraavia treenikertoja, nyt vaan palauteltiin.

Toinen hakutreeni oli viikko sitten ja nyt treenattiin tyhjiä. Molempiin etukulmiin tyhjät ja sitten löytö, taas tyhjä ja löytö ja vielä 2  tyhjää ja löytö. Ensimmäiselle tyhjälle jouduin saattamaan aika pitkälle, että eteni tarpeeksi syvälle. Jollakin noista tyhjistä myös lähetin uudelleen , kun kääntyi liian aikaisin. Muuten ihan onnistunut treeni. Seuraavaksi treenataan ylipitkällä alueella syvälle uppoamista. Huomasin siinä treenin edetetessä, että en kutsunut Nessaa pois kun tiesin maalimiehen olevan siellä, mutta tyhjiltä huutelin. Kokeessa huusin Nessan pois, kun näin sen itse palaavan jo. Pitäis tehdä päätös, että joko huutelen sitä joka pistolta tai sitten en huuda ollenkaan kuin ehkä hyvää sieltä keskilinjalta. Toisaalta pitäisi opettaa koiralle, että tehdään tietyn kokoista laatikkoa, eikä etsitä koko aluetta kerralla.

Syksyyn on myös mahtunut muutama ulkomaanreissukin :) Lokakuun lopussa vietettiin Nooran ja Pian kanssa pitkä viikonloppu Itävallassa ranskalaistenpaimenten MM-kisoissa. Ensimmäinen ilta vietettiin Wienissä ja löytyi sieltä vähän shoppailtavaakin ;-). Vähän kylmää ja märkää (ja sumuista) oli sielläkin, mutta päivemmällä aurinko vielä ihan lämmitti :-). Tytöt otti paljo kuvia ja videoita suorituksesta, omasta kamerasta on vielä kaikki purkamatta.

Jos sitten vähän näyttelyuutisiakin :-) Vuoden ensimmäinen ja viimeinen näyttelymatka suunnatiin Riikaan. Briardeilla oli tuomarimuutos ja varasin hotellin ja laivat vasta aika viime metreillä, kun arvoin lähteäkkö vai ei. Tuomarina oli George Shchogol Georgiasta. George georgiasta oli selvästi liiketuomari, juoksutti aina koiria useita kierroksia ennenkuin teki päätöksiä Hampaista oli myös tarkka, lähes laski kaikki hampaaat. Briardeja oli ilmoitettu 6kpl, mutta kehässä esiintyi vai 4 koiraa, 3 narttua ja 1 uros. Nessa se osaa aina yllättää ja valittiin ensin parhaaksi nartuksi ja sitten vielä ropiksi :-).Ryhmiin ei jääty, että kerittiin laivaan. Tuliaisetksi näyttelystä Nessalle siis 3 uutta titteliä, Baltv-13 ja LV & Balt MVA :-). Kunniakkaasti ollaan nyt haettu kaikki ulkomaan sertit KV-näyttelyistä. Liettuassa ainoastaan Nessa on ollut ainut narttu, muuten ei olla keskenään oltu missään.

Nessa on tällä hetkellä vähän kuin kesätukassa. Juoksuvaljaat takuttaa mukavasti ja olen nyhtänyt siltä lähinnä pohjavillan pois.
NORD, FI, SE, DK, BALT, LT, LV, EE MVA SE sel-13 TLNW-13 BALTW-13 BH JK2 HK1 TK2 Elouche del Pata Viento

Nessaa ei juur kiinnostanut poseerata palkintojen kanssa :-D

Riiputettu sammakko :-D,  no joko saa tulla?

Plääh, eikö vieläkään :D