torstai 27. elokuuta 2020

Kesäloma ja kolmosen korkkaus

 Kevät meni melko huristen ja sitten tuli Korona ja erilainen arki. Melissa oli päikystä pois Maaliskuun puolesta välistä Toukokuun puoleenväliin, joten ei siinä paljon muuta kerennyt kuin läpsystä aina vaihtaa Esan vuorojen mukaan. Ei sillain ehkä mailman helpoin ole tehdä etätöitä koneella reilu 2-vuotiaan kanssa, mutta siitäkin selvittiin. 

Treenamisen suhteen on ollut kyllä ihan lusmuilun super vuosi, sitä jotenkin oli niin koronaa ja on vieläkin, ettei oikein ole saanut aikaiseksi tehdä oikein mitään. Olisinko kesän aikana tehnyt vaikka 4 jälkeä lähemetsään ja joka kerralla taisi jäädä 1 keppi. Hellejakson aikana piti käydä koittamassa kulkeeko se jälki kuumassa ja kuivassa ja ihan hyvin siitäkin suoriuduttiin.

Pari kertaa päästiin ajamaan vierasta jälkeä ja muutama esineruutu. Mä en oikein edes tajunnut, että virkkuun on alkanut ilmestyä kokeita :-D No se onkin sitten mielenkiintoista yrittää kokeeseen kun ei välttämättä pääse koko soittoaikana läpi. 

Kesäloma alkoi Heinäkuun puolesta välistä, melko sateisteista oli niikuin mun  lomalla normaalisti onkin :-D mutta valkattiin semmoset sadettomat päivät ja tehtiin vähän vähän lähiseuturetkiä. Ensimmäin retki tehtiin Kiviniityn kotieläinpuistoon, joka onkin ihan yllättävän lähellä, vaan 20 min kotoa :-D








Olihan siellä jos jonkinlaisia eläimiä, sattui vaan niin lämmin päivä, että monet eläimet mieluusti pötkötteli tallissa/kopissa. Melissa olis viihtynyt varmaan koko päivän syöttättämässä lammasta :-D

Pidemmällä käytiin Naantalissa Muumimaailmassa, siellä oli oikein kiva aurinkoinen päivä ja sillä välin kotona tuli kaatamalla vettä :-D

 








Ne isot muumihahmot oli alkuunsa melkoisen jänniä, mutta ehkä noin kolmannella moikkauskerralla Melissa uskalti jo heittää läpyjä ja halia. Ne hahmot otti lapset kyllä niin ihanasti, että varmasti vieraillaan Muumimaailmassa toistekkin.

Kolmannella lomaviikolla lähettiin sitten katsomaan Pandoja Ähtäriin.








Olihan siellä vaikka minkälaisia eläimiä, mutta koska oli niin lämmin päivä  niin suurin osa vaan pötkötteli jossain. Melissan mielestä hauskinta oli farmillla lehmät ja hevoset :-)

Muuten vaan monta kertaa retkeiltiin Pinsiössä, tosi hienoja paikkoja kierrellä järviä. Eväät oli mukana tottakai ja kolmesta neljään evästaukoa pidettiin aina retkillä :-D







Jossain kohdin sitten heräsin sen virkunkin suhteen ja taisin kahteen kokeeseen yritää edes pääsemättä puhelimella läpi, mutta kolmennesta saatiin sitten varapaikka.  Elokuulle saatiin myös soittoaikana paikka oman seuran kokeeseen. Kun olin purnannut, että kun ei pääse kokeeseen niin meillä olikin sitten jo 2 koepaikkaa kun päästiin myös siltä varapaikalta kokokeeseen.

Ensimmäinen koe oli 8.8 Hämeenkyrössä ja juur sinä vkonloppuna tuli sitten yli 27 asteen helle. Nita on aiempina vuosina minusta melko voimakkaasti reagoinut kuumaa, mutta tänä vuonna on minusta sietänyt sitä lämpöä jo paremmin. Koe aloitettiin jäljellä, janalle jätettiin 2p kun taisi saada hajun jo aika kaukaa. On se kolmosen jälki vaan pitkä ja keppivälit etenkin, siinä ehtii kyllä moneen kertaan miettiä ollaanko oikealla jäljellä ollenkaan. Kyllä se niin loogisesti teki niitä kulmia ja eteni varmasti että ei voinut kuin seurata. Täsmälleen kaavion mukaan mentiin, mutta silti meiltä molemmilta jäi kakkoskeppi metsää, jäljeltä siis 148p

Esineruutu kuumassa ehkä mietitytti eniten, mutta hienosti nousi kaikki neljä esinettä. Kahdella esineellä tuli vanha ongelma esiin että se jäisi pelaamaan sillä noin parin metrin päähän, näin jo sen ilmeestä ja sanoi tule tms ja sitten toi loppuun. Esineistä saatiin 27p.

Tottis nyt oli ihan hyvä tottis, virheet tehtiin esteillä ja saatiin 80p. Hypyllä se hyppäsi ja hypyn jälkeen kääntyi että häh, mitä sanoit. En todellakaan tiedä sanoinko se "tuo" myöhään vai mikä se oli.  no toisella tuo käskyllä sitten haki kapulan ja hyppäsi takaisin. A:lla sitten syystä tai toisesta hyppäsi huonosti takas ja ei saanut kammettua itseään yli vaan valui siitä harjalta takas alas, sieltä esteen takaa sitten kapula suussa katsoi, että en vaan enää tästä pääse ja tuotuo ja sitten vähän nöyristellen tuli. Eteen meni täysiä ja nopsasti maahan.

Saatiin siis ensimmäisestä kolmosen kokeesta 2-tulos ja koulutustunnus JK3.

Ennen Tampereen koetta tehtiin sitten muutama esineruutu niin,  että leikittiin kunnolla kaikilla tuoduilla esineillä. Taidettiin tehdä 2 jälkeä ja muuten vain pari janaa.

Tampereen koe oli 22.8 ja taas aloitettiin maastoilla. Nyt Nita poimi janalta ensin jonkun väärän jäljen oikeelle ja käskettiin takas janalle ja kohta oltiin sitten takajäljellä vasemmalla ja siitä kun sen käänsin niin se varmaan sitten otti sen jäljen minkä se ensin löysi. Siinä sitten hetken pyörittyään lähettiin oikeaa jälkeä. Voi jessun sentään noin katastrofaalista janaa ei olla koskaan tehtykään. Alkuun en ollut ollenkaan varma ollaanko edes oikealla jäljellä, Nita jäljesti vielä ekalle kepille tosi korkealla nenällä, mitä se ei oikeestaan koskaan tee, että olin melko varma että jotain elukkaa kuitenkin jäljestää kunnes nousi ensimmäinen keppi :-D  ja niin nousi kaikki loputkin kepit.

Janalle kuitenkin jätettiin 12p eli jäljeltä 158p

Esineruudussa nopsasti löyty 3 esinettä, mutta sitten se taisi jäädä jotenkin kiinni niihin hajuihin missä oli ollut jo esine ja neljäs jäi sinne. Kuitekin niin reipas esitys oli ja tuomari kehui kuinka tarkkanenäinen koira, että saatiin 24p.  Ohjaaja sai melkoisesti nuhteita janatyöskentelystä kun en mitenkään ohjaa sitä koiraa, noh kun en oikeesti oikein tiedä mitä janalla ylipäätään saa tehdä niin Nita sai ihan ite ratkoa ne ongelmat siellä.

Tottista ei onneksi tarvinnut tehdä salamoita väistellen niikun se ennakkoon oli luvannut. Nita suoritti viimeisessä parissa ja suorituksen aikana melkoisen tummia pilviä alkoi kerääntymään, mutta säilyttiin kuivana. Nita oli hieno ja kerrankin päästiin tekemään tottis ilman liike tai muitakaan isoja virheitä. Liikkestä istumisessa se lähtiessä ylläen haukahti ja kuulemma annoin jonkun vartaloavun, vaikka oikein keskityin kävelemään vaan suoraan. Se oli nopea, mutta meni sitten syystä tästä hyväksi. Muutenkin arvostelu oli hyvää ja erittäin hyvää. Tottiksesta 87p, eli jäätiin pisteen päähän 1-tuloksesta.

Mutta ihan hienoa tulosvarmuutta, super Nita.




 
 
 
Ainiin korkattiin me aksakisatkin, nyt on 4 starttia takana, joista 1 tulos hyppäriltä 10p. Se on niin kerkiäväinen ja minä niin myöhässä ohjauksissani, että se se meni jo :-P
 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti