torstai 29. syyskuuta 2011

Tosi kätevää

Näin kokeiden alla (ja muulloinkin ) on tullut todettua, että on kätevää, koska voi ottaa koiran mukaan töihin. Siinä työteon lomassa pystyy hienosti ottaa pieniä toko/tottisliikkeitä. Tällä viikolla ollaankin Nessan kanssa ahkerasti reenattu kaukoja, hyppyä (kyllä, siellä on ihan oikea hyppyestekkin siihen asti kunnes omalla pihalla "kasvaa" muutakin kuin multaa) ja noutoa.
Eilisissä briadreeneissä kaikki meni hivenen penkin alle. Ziran kanssa ollaan hinkattu nyt ohjattua noutoa ja koska olen joutunut kieltämään sitä jo ihan likaa, niin paine kasvaa ja kasvaa...siinä siis meidän uusi paine-liike. Zira jossain kohtaa aika hanakasti yritti suoraan lähteä viimeiseksi viedylle kapulalle, siinä siis kielto ja pysäytys ja liike udelleen. Toisella lähetyskerralla on sitten löydetty aina merkille ensin ja siitä vaihtelevalla menestyksellä noutamaan oikeaa kapulaa...myös siinä on saattanut lähteä väärään suuntaan ja taas siis kieltämään. Vasen tuntuu olevan helpompi, joten toivotaan, että kokeessa noudetaan sitten vasen.
Ja koska merkkiä on nyt sitten enemmän reenattu, ettei karattais suoraan kapulalle, niin eilen sitten pysähty hienosti merkille, nouti oikean kapulan ja suuntasi kapula suussa takasin merkille...huoh. On meillä useampi onnistunutkin suoritus alla, joten se sitten joko osataan tai ei osata sunnuntain kokeessa.
Ruutu taas sujuu huomattavasti paremmin. Tosin koska en omista ruutunauhoja, niin välillä on hieman vaikea sihdata seisooko se ruudussa niin, että maahanmennessä ei mene yli. Ja tokihan tässäkin pieni tötterö ongelma on, Zira helposti hakeutuu ruudussa tötterön viereen. Eilen luin säännöistä, että merkki mielellään olisi pieni puoliympyrän muotoinen. Onneksi reenikassista löytyy pieniäkin merkkejä, joten huomenna pitää vielä käydä koittamassa löytyykö senkinmuotoinen merkki, nythän ollaan reenattu pelkästään kartiolla.
Nessa taas eilen tarjosi hypyssä maahanmenoa esteentakana. Kaukoissa iloisesti hypähti ylös istumaan. Samallakun se hyppää ylös maasta, se hyppää myös eteenpäin. No olipahan ainakin iloinen . Luoksetulossa jos pallo ei lentäny, pysähtyi hetkeksi ja alkoi vaanimalla hiipimään eteenpäin...no seuraavat 5 luoksetuloa sitten pallo lensi jokakerta. Päätin ottaa Nessalle oma käskyn luoksetuloon ennen pysäytystä, koska ainakin ziran luoksetulovauhti laski kuin lehmänhäntä kun alettiin pysäyttelemään. Nessa ei nyt eri käskystä huolimatta tunnu ymmärtävä, että ei ihan välttämättä tarvitse juosta täysiä kun huudetaan lähemmäs . Nouto on vielä hivenen kesken. Haku ja paluu sujuu jo suhteellisen ripeästi. Liikkuessa kantaa kapulaa rauhallisesti, mutta pöyrittely alkaa, jos vähänkin pidempään pitää istua edessä. Koska vielä ei osata pitää sitä kapulaa rauhallisesti, niin heti istumisen jälkeen irti ja pallo palkaksi. Pitämiseen olen yrittänyt tehdä pallolla pientä jännitettä ja se onkin hiven auttanut. Matalamassa vietissä pitoharjoitukset onnistuu, mutta heti kun kiihtyy, niin helposti alkaa pureen.
Tänään oli pakko töiden lomassa testailla eilen huonosti menneitä liikkeitä. Tänään osattiin kaukoissa nousta niin, että vaan etupää liikkuu. Hyppykkin sujui tänään kaikkien sääntöjen mukaan...tai no, Nessa hyppää tosi kauas, eli se istuu kaukana esteestä. Laisi ja Salokanto rokotti liian pitkästä matkasta. No katsotaan kuinka viikonloppuna käy .

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti