sunnuntai 9. lokakuuta 2011

2-vuotias :-)

Nessa täytti 8.10 kokonaiset 2-vuotta


Ei sitä oikein ymmärrä miten nopeaa aika kuluu. Vastahan tuo oli pentu ja nyt pitäisi muka olla jo aikuinen .
Nessa on kuitenkin erimieltä asiasta ja kiihdyttää vain vauhtia

Syntymäpäivän kunniaksi käytiin jäljellä ja pitkällä metsälenkillä.Jälki meni ihan ok, jotenkin vain tuntuu, että haluaisin sen olevan tarkempi. Nyt olenkin useasti tehnyt jäljen niin, etten merkkaa sitä mitenkään. Ihan sillä, että en puuttuisi siihen jäljestykseen vaan antaisin koiran ratkoa mahdolliset ongelmat. Kepit Nessa ilmaisee pääasiassa hyvin. Sillä on hassu tapa, kun keppi löytyy se pysähtyy, heilauttaa häntää ja menee maahan .  Nyt jäljellä meni ensin hivenen jäljen sivussa ensinsimmäisen kepin ohi, mutta palasi sen kuitenkin ilmaisemaan. Juuri noiden keppien takia minun on hirveän vaikea hyväksyä sitä, että se ajaisi jälkeä jäljen sivussa ( tiedän, että se on ihan normaalia ajaa sivussa, mutta silti).
Hakuilussa tänään päästiin vihdoin ehkä jo hivenen eteenpäin. Nessaa oli ilmasun aloituksessa avitettu jo ihan liian pitkään ja päätin, että nyt pistetään ilmaisu kuntoon ennekuin jatketaan etsimistä. Tänään oli toinen kerta pelkkää ilmasua ja nyt oli lamppu syttynyt  pikku briardin päässä. Tuli hyvä mieli.  Ensimmäisen ja toisen kerran välissä oli ainakin 3 vkoa ja paljon haukuttamista kentällä tottiksen yhteydessä. Haun kanssa meinasikin tulla pieni turhauma, koska tuntui ettei edetä. Nessasta on ihana löytää niitä ihimisiä metsästä, usein tekeekin pienen onnen kiepin ennenkuin aloittaa ilmaisun. Tuppaa myös olemaan hieman liian röykeä ja hypätä syliin, siitä onkin nyt saanyt kieltää. Nessa on lähetyksissä tosi rauhallisen oloinen, mutta sitten kun saa luvan laittaa hanat kaakkoon ja kiihdyttää metsään. Kyllä siitä vielä hyvä hakukoira tulee.
Tokossa kaukokäskyihin on otettu nyt mukaan seisominen. Onnistuu hienosti, kun olen ihan edessä. Jos on välimatkaa, niin silloin liikkuu eteenpäin, jotenkin pitäsikin nyt saada iskostettua, että ylös ei tarkoita lupaa liikkua eteenpäin. Takapalkkaa ja  toistoja toistoja ja toistoja, niin eiköhän se siitä. Tunnariankin piti ihan kokeilumielessä koittaa (mulla on paha vika tehdä tämmöisiä koirakokeita ). Ensin haetutin ihan vaan yhtä palikkaa, se sujui hyvin. Sitten laitoin oman hajuttuman viereen. Siinä meinasi ensin erehtyä, mutta pienellä muistutuksella tajusi mikä on homman nimi. Tämä kokeilu tehtiin siis töissä ja koska pihalla oli valmiiksi tunnarikapuloita maassa ( Ziran paineongelmaa on siis ratkottu työpäivän lomassa), niin vei oman sinne muiden kapuloiden sekaan ja niin nousi hienosti se oma sieltäkin . Metallikapulan noutoakin kokeiltii, se ei sujunutkaan sitten ihan niin hyvin.  Ruutua ei olla vielä edes aloitettu, eikä hyppynoutoa olla kokeitu. No mikäs kiire tässä . Kyllä vähän mietin, että pitäisikö se kolmas avo koe vielä käydä. No katsotaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti