keskiviikko 26. lokakuuta 2011

Syksyä

Pihaa on laitettu kuntoon pitkin kesää ja syksyä. Nurmikkokin on lähtenyt kivasti kasvamaan ja lokakuun puolessa välissä saatiin myös rajapuskat istutettua paikoilleen.

Nyt vaan odotellaan, että puskat kasvaa vaudilla näkösuojaksi .
Löydettiin tästä läheltä kiva pieni metsä, tai onhan tuo metsä tässä lähellä koko ajan ollutkin, mutta se näyttää jalkakäytävälle päin tosi tiheältä ryteiköltä.
Treenit on rullannut omalla painollaan. Haussa Nessa pääsi jo kerran etsintätöihin ja ilmaisu takkusi jälleen . Nyt vihdoin olen ehkä ymmärtänyt mistä ongelma johtuu. Kun Nessaa on haukutettu, niin maalimies on ollut kyykyssä mitenkään suojaamatta, eli naama näkyvillä. Kun taas piilolla maalimiehellä on esimerkiksi ollut huppu päässä ja naama piilossa, niin on tarvinnut apuja ilmaisun aloittamiseen. Eli siis nyt treenaamme ilmaisua niin, että maalimies on pressun tms. alla ja Nessa ei vaan pääse pussaamaan maalimiestä, vaan on haukuttava piilossa olevaa maalimiestä. Viimetreeneissä näin sitten tehtiin ja hienosti lähti sujumaan. Noita treenejä tehdään nyt useampi, ennekuin otetaan etsintä mukaan. Jospa se nyt vihdoin tällä tavalla lähtisi sujumaan.
Jälkiä on ollut suunnitelmissa tehdä, suurimmaksi osaksi se onkin suunnitelmaksi jääny. Yksi nurtsijälki on kuitenkin työpaikan nurtsilla ajettu ja se meni pääosin ihan ok. Silloin oli ihan älytön tuuli ja jälki vanheni vähän reilun tunnin. Ei ollut tarkoitus kyllä vanhentaa noin kauaa, mutta töissä venähti.  Nameja oli 5-7 askeleen välein, välillä harvemminkin, kulmia 3 ja keppejä 6.  Ensimmäinen kulma oli tosi huono, toinen ja kolmas ihan ok.  Kaikki kepit ilmaistiin hienosti ja jäljestys oli ihan ok lukuun ottamatta tuota ensimmäistä kulmaa. Nykyään tulee niin aikaisin pimeä, että arkisin ei oikein ehdi metsään ja viikonloput on mennyt pitäisi asteella. Joten jos nyt saisi tehtyä edes muutaman nurtsijäljen, ennekuin tulee lunta. Hyvin suunniteltu, puoliksi tehty ei ole nyt ihan pätenyt tähän asiaan..
Agilityssä mennään putki ja hyppy ratoja. Kontakteja, keppejä, rengasta ja keinua voi treenata sillavälin, kun toiset on radalla. Keinua pitäisi päästä rämisytteleen vähä useammin, koska ainakaan vielä Nessa ei voi kehua sitä hauskaksi. Sen muutaman kerran mitä keinua on rämistelty, niin Nessa ensimmäisen rämähdyksen jälkeen mieluummin astuisi sujuvasti keinun laudan yli kun astuisi päälle. Viimekerralla saatiin onneksi jo useampi rämähdys, joten eiköhän sekin ajan mittaan rupea sujumaan.
Hyppyestettäkin on hypitty edestakaisin. Tänään Nessa hyppäsi metrisen, kun vihdoin uskalsin sitä kokeilla. Mennen tullen ylitettiin ilman osumaa Tähän mennessä on hypitty vähän reilua 90cm. Eteenmeno on ollut sillä pitäisi treenata osiossa, joten tänään reeneissä otettiin kolme eteenmenoa. Kaksi niin, että näki pallon viennin ja viimeinen niin, että oli autossa kun pallo vietiin. Kaikki kolme meni hienosti. Tuota pitää muistaa rteenata useammin.
Koska muissa kuvissa esiintyy Nuppu ja Zira, niin laitetaan tähän loppuun vielä huonolaatuinen kuva Nessasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti