sunnuntai 5. helmikuuta 2012

Hieman jo aktiivisuuta

Syksyn jälkeen on treenirintamalla eletty varsinaista hiljaiseloa. Agiliidossa ollaan sentään käyty viikoittain, Nessa on siinä jo aika näppärä (ja nopea) ja ohjaaja on edelleen aika tumpelo .
Viime sunnuntaina ajeltiin Nessan kanssa aamuhämärässä poriin toko-kokeeseen. Ei kahta ilman kolmatta, joten pitihän se kolmaskin avo-koe käydä. Tässä kokeessa Nessaa tultiin ensimmäistä kertaa härkkimään paikallamakuussa. Nessan vieressä ollut koira istui jo ennekuin olimme piilossa. Sitten se ulvoi koko sen ajan kun oli paikallaan, sai myös jonkun toisen koiran mukaan ulvotakonserttiin. Aikansa siinä ulvottuaan siirtyi haistelemaan/härkkiimään Nessaa. Nessa oli sitä kuulemma tosi pitkään sietänyt, mutta nousi sitten lopulta ylös kun ahdisti liikaa. Nessa ei kuitenkaan lähteny häirikön matkaan, joten häirikkö siirtyi Nessan vieressä maanneeseen koiraan ja sai senkin nostettua ylös. No paikallamakuu saatiin uusia ja muuten koe meni ihan mukavasti. Seuraamisessa jätti yhden perusasennon tekemättä  ja hypyssä jäi seisomaan esteen taakse. En uskaltanut antaa toista käskyä istumiseen, koska viime kokeessa toisesta käskystä hyppäsi takaisin. Avo luokka siis päätettiin ihan hienoon tulokseen 184p, KP ja TK2.
VOIVOI-luokan eteen ollaan satunnaisesti pidetty ja kannettu metalikapulaa, ei oo ihan Nessa lempikapula, mutta ottaa sen jo itse maasta ja kantaa. Ruutua ja tunaria ollaan koko ajan siirretty vaan eteenpäin, kai sitä olisi jo kohta otettava itseään niskasta kiinni niidenkin osalta, alemmissa luokissa kun ei ole enää oikeus kisata. Ilmoittauduin myös toko-kurssille, tulee edes jotain sitten tehtyä.
Eilen suunnattiin Nessan kanssa Somerolle lampaita paimentamaan. Aamulla lastattiin Hennan transpoint Tikkarilla, Nessalla ja Hallalla. Se oli Nessan toinen kerta lampailla, tai oikeastaan kolmas ja neljäs. Kaikkien tyttöjen paimennus sujui hienosti ja minäkin jo vähän paremmin osasin ohjata. Jos viime kerralla ohjaajan kipinä ei oikein syttynyt lajiin, niin nyt se lähes roihahti . On se lampaiden liikuttelu vaan yllättävän mielenkiintoista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti