maanantai 13. helmikuuta 2012

Merkki, ohjattu ja tunnari

Eilen toko treeneissä otettiin merkkiä ja ohjattua. Merkkiä olin kerran aiemmin ottanut, ihan vaan koittanut että mitä se tekee kun laittaa tötterön maahan ja sanoo merkki (näinhän niitä koiria opetetaan ).  Periaatteella, että kyllähän sitä nyt varmastikin kiinnostaa maassa oleva tötterö. Ja niin sitä kiinnosti. Alkuun tarvitsi vähän apuja liikkeellelähtöön, mutta hyvin suuntasi merkkiä kohti ja seis käskyllä pysähtyi merkin taakse. Muutama toisto otettiin ja jätettiin siihen.
Eilen sitten treeneissä oli ohjelmassa merkki ja ihan en ollut varma, että mahtaakohan Nessa kuitenkaan muistaa/tietää, mikä juttu se oli. Eikä mitään, hyvin meni merkille myös treenikerralla kaksi, joten kaippa se nyt sen sitten jotenkuten ainakin osaa.
Ohjattua ei oltu aiemmin otettu. Tehtiin niin, liikkuri vei kapulat, koira avitettiin merkin taakse, jonka jälkeen lähetys. Nessa ohjaantui hyvin molempiin suuntiin. Nyt taas tämänkin osalta toistoja toistoja toistoja, jonka jälkeen pikkuhiljaa kasvatetaan kapuloiden etäisyyttä.
Ja koska minua jo hieman hävettää jokaisen uuden liikkeen kohdalla ilmoittaa, että ei ole edes aloitettu (ruutu, ohjattu ja melkein voisi sanoa se merkki). Koska seuraavaksi on varmaankin vuorossa tunnari, niin tänään piti ihan vaan kokeilun vuoksi tehdä tunnaria. Muutaman kerran olen aiemmin piilotellut yhtä palikkaa ja Nessa on etsinyt. Yhen kerran on ollut myös hajuttomia mukana, niinkuin aiempi blogikirjoitus kertoo. Nyt otin kapulat mukaan töihin ja laitoin hajuttomat kasalle ja omaa ensim vähä kauempana kasasta ja sitten lähempänä. Sitten vähän hajotin kasaa ja laitoin oman sinne sekaan ja hienosti nousi sieltäkin. Ja koska kaikkea pitää taas kokeilla, niin pyysin työkaveria koskemaan hajuttomiin kapuihin, kapulat kellotaulun muotoon ja oma sinne väliin. Nessa haistoin kaikkia kapuloita ja oman tullessa kohdalle nappasi sen suuhun ja toi. Voiko olla, että se muka noin helposti sen oppi? missä on se kaikki epävarmuus ja paine mikä Ziran kanssa tuon liikkeen kanssa on ollut?
Kaukoissa olen paikallistanut ongelman. Nyt nousee hyvin ylös makuulta ja istumasta, mutta seisomisesta maahan liikkuu eteenpäin. Pitää siis saada opetettua tuo maahan, niin että niiaa taaksepäin maahan mennessään. Hyvä vinkki tuohon maasta istumiseen ja ylös nousuun oli etupalkka.
Ja sitä ruutua pitäisi kanssa ottaa. Kosketusalustaa on naksuteltu ja olen nyt pysäytellyt sitä myös sille alustalle. Käsittääkseni sitten vaan alusta ruutuun ja lähetetään koira sinne ja toivotaan, että se löytää alustalle ruudussakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti