maanantai 21. tammikuuta 2013

Nyt se napsahti :-)

Näyttelyvuosi on lähtenyt käyntiin paremmin kuin hyvin, hämmästyttävän hyvin. Vuosi aloitettiinkin Lahden ryhmänäyttelyssä 13.1, johon olinkin ilmoittanut Nessan lähinnä seuran vuoksi :-) . Briardkehä oli mukavasti vasta puolenpäivän jälkeen, niin ei tarvinnut edes herätä kukonlaulun aikaan :-). Briardeja oli ilmoitettu 5kpl ja  Nessa yllättikin sitten olemalla ensin paras narttu ja sitten vielä ROP :-O. Ryhmäkehästä ei odotetusti tullut sen kummempaa menestystä.

Nessan arvostelu:
Kaunislinjainen narttu, jolla hyvä sukupuolileima. Sivusta katsottuna narttu saisi olla raajakkaampi. Hyvä kaula ja ylälinja. hyvät takakulmaukset. Turkki saisi olla karkeampi. Liikkuu kevyesti.
Tuomari Johan Juslin.

Eipä sinänsä kovin kummoinen arvostelu ja aika monella olisi pitänyt olla karkeampi turkki.

Viimeviikon lauantaina sitten tarvitsi herätä ennen kukonlaulua ( niitä hetkiä kun miettii, että onko tässä oikeesti mitää järkeä :-P ), koska Briardit oli ensimmäisenä kehässä Turku KV näyttelyssä. Perjantai meni vielä suhatessa sinne tänne, agility alkoi taas tauon jälkeen ja jatkossa agiliidämme perjantaisin 17-18 ja ennen kuin tuo oli tullut tietoon , niin ollaan pienellä porukalla vuokrattu treenihalli aina joka toinen perjantai klo 20-21. Agility on mouhijärvellä ja treenihalli tampereella, joten kovin paljoa ei jää turhaa aikaa treenien välissä. Itseä hieman mietitytti, että miten Nessa jaksaa, kun on ensi tunti agiliidetty, se kun on niin innoissaan koko touhusta, niin onnistuu hyvin väsyttämään itsensä sen tunnin aikana. Tottiksessa ei kuitenkaan näkynyt mitään väsymisen merkkejä, joten huoli oli turha. No joka tapauksessa kotona sitten olin vähän ennen kymmentä ja koirat vielä harjaamatta. Nuppua olin kyllä jo kerinnyt maanantaina vähän harjailemaan, koska käytiin Piiralla ja Nessa oli edellisviikonloppuna ollut näyttelyssä, joten ei niissä kovin edes takkuja ollut. Kävin kuitenkin molemmat vielä läpi ja nukkumaan menin sitten joskus puolenyön jälkeen.

Aamulla sitten lähdettiin rapsakkaassa pakkaskelissä, matkalla autonmittari näytti kovimmillaan -29,5 astetta. Vähän siinä kävi mielessä, että kuinkas paljon sitä pakkasta sai ollakkaan ennekun diesel hyytyy :-). Perille päästiin ja briardit oli D-hallissa perimmäisessä nurkassa ja aamulla ei mitään kovin pahaa ryysistä edes ollut, joten ihan mukavasti siellä oli tilaakin. Nessa oli ensin kehässä ja voitti luokkansa kera sa:n. Nuppu jäi veteraaneissa odotetusti toiseksi ja sai myöskin sa:n. Siinäkohtaa mietin, että jos veteraanit on pn1 ja pn2 ja junnu pn3, nii meille riittää, että oltais pn4, koska saataisiin silti se Cacib.  No Nessa kuitenkin meni ja voitti nartut :-O ja Rop-kehässä valittiin vielä Ropiksi :-O. Yllätti kyllä ainakin minut ja muutaman muukin ;-). Nyt saatiin se valkoinen ja kaupanpäälle vielä punakeltainenkin :-D.

Nessan arvostelu:
Exc.type. Feminine. Exc. head, good expression. Correct front. Good neck, deep chest. Very good angul. Exc, topline. Good balance. Exc. temperament and hair texture. Exc. movement. Good substance in body.
Tuomari Jose Vidal, Spain.

Nuppu ei sijoittunut Pn luokassa, mutta oli hienosti mukana vielä Smooth Breeze kasvattaja ryhmässä, joka olikin sitten ROP-kasvattaja :-).

Pitkään mietin, että jäädäänko ryhmään, koska aika häviävän pieni on se mahdollisuus, että Nessa siellä sijoittuisi. Jäätiin sitten kuitenkin, koska pessimisti on taas sitä mieltä, että Nessalle tuskin tulee kovin äkkiä uudestaan mahdollisuutta pyörähtää Kv näyttelyssä isossa kehässä :-).
FICH SECH BH JK1 TK2 Elouche del Pata Viento VAL ERI1/2, SA, PN1, CACIB, ROP!

Nessan kanssa on jotenkin kiva olla paikassa kuin paikassa, kun ei sitä kovin tunnut hetkauttavan, mitä ympärillä tapahtuu, esimerkkinä nuo ahtaat sisänäyttelyt. Nuppu taas on jotenkin vanhemmiten ruvennut enemmän reagoimaan koirien haukutaan, esim sen on joka kerta kommentoitava kotonakin kun kuulee ulkoa koiran hakuntaa. Ja selkeästi nyt näyttelyissäkin hieman varmaan ahdisti se haukkuminen ja liki parveilevat koirat. Kesänäyttelyt olisi siinä mielessä Nupun kanssa mukavampia, jos nyt on silloin vielä hyvässä kunnossa.

Loppuun vielä muutama kuva meidän yllättäjästä :-D.


1 kommentti:

  1. Isot onnittelut monipuoliselle kaunottarelle näistä ja muistakin saavutuksista!

    VastaaPoista