sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Eläinlääkäri ja pikareissu Rigaan

Nuppu kävi viikolla eläinlääkärissä kun ripuli ei tuntunut menevän canicurilla ohi ollenkaan. Nupullahan oli viime syksynä outoja vatsaoireita, oli pari-kolme viikkoa hyvä ja sitten paripäivää maha sekaisin. Tuota toistui useemman kerran ja silloin saatiin pitkä suolistoantibiootti, jolla vaivat meni ohi. Kaikki muut veri arvot oli priimaa, mutta kroonisen haimatulehduksen arvo oli silloin ns. raja-arvo. Jos terve on alle 200 ja sairas yli 400, niin Nupun arvo oli 300.

No taas otettiin veriarvot ja kaikki edelleen priimaan. Punasolujenmäärä oli hieman viitearvon alla, mutta ei kuitenkaan ollut lähelläkään anemiaa. Haima-arvot tulevat myöhemmin. Saatiin samat antibiootit kuin viimeksikin ja vatsa tuntuisi olevan taas ainakin toistaiseksi kunnossa. Vatsavaivoista huolimatta Nuppu on ja oli aina pirteä oma itsensä.

Nessankanssa pyörähdetään tänävuonna muutaaan otteenseen ulkomailla. Matkailut starttattiinkin nyt Latvian voittajasta. Lähdettiin perjantaina 16:30 laivalla, ajettiin hotelliin ja aamulla näyttelyyn, briardit oli ensimmäisenä kehässä. Biardeja oli ilmoitettu 5kpl, 2 urosta ja 3 valionarttua, ensin kävi kehässä urokset ja molemmat arvostelulapun käteensä arvostelun jälkeen. Kaikki nartut sai EH:n ja Nessa sijoittui luokassa toiseksi. Briardeissa ei siis palkittu ketään. Kaikki valionartutkin oli erityyppisiä, mikään ei sitten vaan miellyttänyt tuomaria.
Arvostelu: G.front. V.small size. Little short neck. G. front. G. coat, temperament.
Tuomari: Alexey Belkin

Kehän jälkeen ajeltiin rauhakseltaan Tallinnaan, kulutettiin viimesiä lateja ennen viron rajaa olevassa Hesessä ja pesetettiin vielä autokin tallinnassa. Meillä oli varattuna vuoron viimeinen laiva, mutta koska ajoissa oltiin liikkeellä, niin onnistuttiin vaihtamaan laiva aiempaan ja seilattiin kohti helsinkiä jo 16:30 lähtevässä laivalla. Kotona sitten oltiin  yhdeksän maissa, joten oli todellakin varsinainen pikavisiitti :-D.

Parinvkon päästä käydään pyörähtämässä Tallinnassa, se matka painottuukin enemmän ystävän kanssa shoppailu reissuksi ja sunnuntaina ennen kotiinlähtöä käydään sitten pyörähtämässä kehässä :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti