maanantai 22. huhtikuuta 2013

Viettiä, esineitä ja keppejä

Lauantaina piipahdettiin viettitestaustapahtumassa, missä Sairaisen Jussi testaili koiria. Nessa oli aktiivinen ja selkeästi tiesi mitä tuleman pitää, onhan sitä muutaman kerran aiemminkin leikitetty. Otteessa Nessalla on puutteita, mutta kaiketi olisi kuitenkin työstettävissä ja muutenkin ihan kiva koira. Puolustus oli kai vahvempi kuin saalis (puri paremmin puolustukselta) ja vähän kuormittaessa tiukensi otetta.
 
Sunnuntaina päästiin tekemään muutama jana ja pieni jäljenpätkä. Ennen jälkiä tehtiin myös vuoden ensimmäinen esineruutu. 2 ensimmäistä esinettä löytyi ripeästi, mutta kolmannen kohdalla meinasti löytää sen jäljestämällä, huoh. No löytyi se sitten kuitenkin ilman jäljestystä. Otettiin muutama esine sitten ihan vaan hetsaamalla.

Jäljet nousi janoilta hyvin, toinen jana oli varustettu kulmalla ja sekin hyvin selvitettii ja kepit nousi. Pikkujäljen pätkälle tuli 2 keppiä ja vähän kuin vahingossa piikki ja hyvin selvisi sekin. Sen jäljen lopussa ilmeisesti liikkuu paljon koiranulkoiluttajia, koska loppu meni vähän säheltämiseksi. Nessa työskenli kyllä koko ajan, mutta kun ei se oikea jälki ruvenut löytymään, niin huononhermorankenteen omaavan ohjaajan sitten piti vähän puuttua. Sanallisesti vähän avitin ja jälki saatiin ajettua loppuun.

Toivoin varmaan, että talvenaikana olisi tapahtunut ihme sen jäljestyksen suhteen. Nessalla on semmoinen aika rauhallinen tahti ja jotenkin tahtoisin siihen enemmän semmoista vimmaa. No kukin taplaa tavallaan ja niin kauan kun kepit nousee ja aika riittää (mikä voi meillä olla oikeasti ongelma), niin siihen on kai sitten tyytyminen. Kepeistä se selkeästi aina vahvistuu ja mitä haasteellisempi (vanhempi, vesisateen huuhtelema) jälki, sitä paremmin se on ne ajanut.

Vähän näyttelyuutisiakin :-)

Toissavkonloppuna lähdettiin ystävän kanssa viettämään vkonloppua Tallinnaan. Lauantaina shoppailtiin ja syötiin hyvin ja sunnuntaina sitten piipahdettiin Tallinnan voittaja 2013 näyttelyssä. Briardeja oli ilmoitettu 4, pentu, jun uros ja 2 valionarttua. Nessa sijoittui hienosti Ropiksi ja sai sertin ja cacibin, titteleitä tuli siis 2 kotiintuomisiksi Eemva ja TLNW-13 :-). Nyt on sitten se yksi ulkomaan cacibkin saavutettu :-)
FICH SECH EECH TLNW-13 BH JK1 TK2 Elouche del Pata Viento
Nupun terveysuutisista vielä sen verran, että kaikki arvot oli priimaa. Haima-arvokin oli laskenut terveen tasolle :-), nyt se oli 106 kun puolivuotta aiemmin se oli 300. Terve on 0-200 ja sairas kun arvo on yli 400.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti