tiistai 10. syyskuuta 2013

Syksyä

Blogi laahaa taas paljon jäljessä, jos kirjoittamisessa on ollut laiskuutta, niin ei treenirintamallakaan olla kovin aktiivisia oltu. Tai mikä kenellekin on aktiivista. Normaalisti sitä on kesällä menossa vähän koko ajan, jos ei ohjatuissa, niin omissa treeneissä, nyt on treenattu vain 1-3 kertaa viikossa

Agility alkoi taas kesätauon jälkeen elokuun alussa. Tehdään jo radalla kaikkia esteitä, mutta ne kepit ei ole kyllä vieläkään ihan täysin varmat. Jos on liikaa vauhtia, niin Nessalla voi mennä rytmi sekaisin. Harmi vaan, että me ei oikeen päästä treenaamaan niitä keppejä muuta kuin kerta viikkoon ohjatuissa treeneissä.

Suurin piirtein kerta viikkoon on päästy tekemään vieras jälki. Jäljet on kulkenut pääpiirteittäin hyvin, mutta kahdella viimeisellä jäljellä olen onnistunut tekemään janan niin, että janan poikki menee polku. Paikka on vielä semmoinen, että siellä liikkuu paljon ihmisiä. Polulta takaisin kutsu onkin sitten aiheuttanut vähän epävarmuutta alkujäljestykseen, joka paranee kyllä sitten kun on leimaantunut kunnolla jälkeen. Tällä viikolla tehdäänkin sitten ennen koetta vaan kivoja pallojanoja.

Itse olen polkenut 2 jälkeä ja tulin siihen tulokseen, että jos en merkkaa kunnolla mihin jälki menee, niin en enää niitä tee. Ei ole todellaan koirallekaan reilua, jos kuvittelen kulman ja reitin eri paikkaan missä se oikeesti menee ja jo vähän hermostun, kun Nessa olisi menossa eri reittiä=oikea reitti.

Haussa on otettu umppari mukaan ja ilmaisun kanssa ei ole ongelmaa senkään kanssa. Koska niitä ongelmia oli niin pitkään, niin jotenkin vaan sitä odottaa, koska niitä ongelmia sitten taas tulee.  Muutamat suunnitellut tyhjät on tehty ja se on sujunut hämmästyttävän hyvin. Hallintaa ei vielä ole piilolla tehty, mutta muuten haku rupee pikkuhiljaa näyttämään ihan hyvältä. Oman ongelmansa voi tietysti tuoda sitten ne palkattomat maalimiehet, mutta katsotaan ajan kanssa miten siinä sitten käy.

Tottista ollaan tehty tosi laiskasti, kun ei ole mitään yhteisesti sovittuja treenejä, niin ei oikeen tule itsekseen sitten taas kentälle lähdettyä. Ihan pikku tottiksia on vähän tehty työpäivän päätteeksi, Nessa on usein toimistokoirana töissä mukana :-).

Ohjattua koulutusta meillä sentään on pari kertaa ollut. Elokuussa käytiin Ulvilassa Helena Kiven opissa. Aina näissä koulutuksissa tulee ajattelemisen aihetta ja vähän ryhtiliikettä omaan tekemiseen. Muuten oli antoisa koulutus ja oli kiva nähdä erilaisia briardeja työntouhussa, koiria joita en ollut ennen nähnyt tekemässä tottista. Kiitos Maikki kun viitsit tapahtuman järjestää.

Viikonloppuna oli sitten taas ryhtiliike briardleirillä Uuraisilla. Paljon jäi taas käteen koulutuksista, enimmäkseen tai oikeastaan täysin se oma huomio kiinnittyy nyt omaan tekemiseen ja mielentilaan. Ja jälleen oli erittäin antoisa viikonloppu ja toi taas uutta puhtia tekemiseen.

Mitäs vielä, Nessa aloitti juoksun aika lailla 15.8, eli juoksuväli oli nyt 11kk. Nessalla on nyt joka juoksunväli pidentynyt kuukaudella, ehkä seuraavat juoksut onkin sitten vasta vuoden päästä :-). Myös Zira aloitti juoksun Nessan juoksun aikana. Aiemmin tytöt ei ole juossut yhtäaikaa, liekö nyt sitten sattumaa, vai jotuiko Ziran juoksut Nessan juoksusta. Ziralla on väli ollut n 7kk, en nyt muista koska se viimeksi juoksi, ehkä kevät talvella. No seuraavissa juoksuissa sen sitten näkee, että oliko tuo vaan sattumaa.

Tulevan viikonloppuna on nyt pk-rotumestaruus Raisiossa. Kiva nähdä että muitakin briardeja on uskaltautunut mukaan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti