keskiviikko 25. joulukuuta 2013

Vuosi pulkassa.

Vuosi on muutamia päiviä vaille käsitelty, joten taitaa olla aika listata mitä sitä vuoden aikana onkaan tapahtunut.

Tammikuussa kirjasin vuoden tavoitteita Nessan osalta näin:
"Sen verran tulevaan, että jäljen osalta tavoitteena on se JK2, tokossa jatkamme voi-luokan tahkoamista (todellista tahkoamista on ollutkin) ja näyttelyissäkin meitä näkee kotimaassa ja muutama ulkomaanreissukin saattaa olla tiedossa :-D. Hausta yritämme saada ilmaisun kuntoon ja jos se loksahtaisi paikoilleen, niin kenties korkkaamme myös haun alokasluokan".

JK2 jäljesteliin jo toukokuun alussa, joten se tavoite täyttyi jo aika aikaisin. Toki nälkä kasvoi jo syödessä, joten käytiin kolme kertaa myös voittajan jäljellä toteamassa, että maastot oli liian haastavia  (liian kalliovoittoisia :-D ) meille. Sinäsä kyllä harmitti tosi paljon, sillä koepaikat on ihan kiven alla.  Haun korkkaamista itse epäilin loppuun asti, kesän aikana ei tainnut kertyä kuin ehkä viidet hakutreenit. Mutta koska tauko oli tehnyt ihmeitä ilmaisulle ja ilmaisuongelmia ei treeni toisensä jälkeen tullut, niin uskaltauduimme oman seuran hakukokeeseen. Vaikka olikin oman seuran hakukoe, niin me ollaan tosi vähän treenattu siinä metsässä ja eikä liioin seuran kentälläkään, joten kotietua ei siis juuri ollut :-D. Eniten itseä jännitti juuri haun osuus ja se oli viimeisenä vuorossa. Kaksi ukkoa sieltä nostettii ja ykköstuloksella tehtiin siis HK1 hauskasti tasan vuoden päästä siitä kun tehtiin JK1 :-).

Tokon osalta tahkoaminen jäi rotumestruuskokeeseen, jotenkin ei ole ollenkaan inspiraatiota ollut sen suhteen.

Näyttelyissäkin meitä on näkynyt ja menestys on ollut hämmästyttävän hyvää. Nessa on ollut tänävuonna 7 kertaa Rop ja 2 kertaa VSP ja muutenkin sijoittunut hienosti PN luokassa, oli muunmoassa erikoisnäyttelyn PN2. Nessa keräsi yhteensä 8 Cacibbia, 3 suomesta, 1 virosta, 1 tanskasta, 2 liettuasta ja 1 laviasta ja pokkasi myös liudan uusia valionarvoja.  Nessa sai myös Ruotsin ensimmäisestä selection-tapahtumasta selectionne-arvon. Virossa ja Latviassa oli myös voittaja tittelit jaossa ja ne myös kotiin tuotiin. Kaikki ulkomaan sertit haettiin KV-näyttelyistä, eikä missään näyttelyssä tarvinnut keskenään olla :-).

Ensvuonna jatkamme jäljestystä ja hakuilua, kisoihinkin asti lajeissa toivottavasti päästään. Tokon osalta en aseta minkäänmoisia tavoitteita. Jos inspiraatio iskee, niin katsotaan sitten. Jos jotain yllättävää ja ihmeitä tapahtuuu, niin kenties agiliidämme ihan virallisestikkin. Tuo on kyllä vielä niin kaukaista, edelleen ohjaaja on koiran esteenä, joten jos opin ohjaamaan niin sitten. Epiksiä nyt ainakin käydään :-D. Näyttelyissä meitä näkee taas ensivuonnakin, muutaman kerran ulkomallakin :-D.

Toimiston tonttu :-D NORD &,BALT,  MVA TLNV-13 BALTV-13 SE sel-13 BH JK2 HK1 TK2  Elouche del Pata Viento
 Nuppu kävi tänävuonna kahdesti näyttelyssä. Tammikuussa Turussa sai erin ja sitten erikoisnäyttelyssä oli upeasti vielä PN 3 ja runsaslukuisessa veteraanisakissa ROP-veteraani.
CIE LT MVA LTV-06 FIV-07-08 Smooth Breeze Legacy of Witch.

Pitkän näyttelypäivän jälkeen vielä illalla leikittiin ruusukkeella :-D Oikeasti oli tarkoitus ottaa kuva ruusukkeen kanssa, mutta lähti vähän lapasesta :-).

Nuppu täytti syyskuunlopussa 11-vuotta <3
Muuten Nuppu keskittyi ja keskittyy ruoka-aikojen vahtimiseen ja rapsutusten kerjäämiseen, Nupulla on loppumaton halipula <3. Meidän veteraani on edelleen tosi pirteä ja häntä viuhuen mennä pyyhkii normaaliin tapaan. Oikeasti tuntuu, että Nuppu on jo vähän taantunut pennun tasolle, tullut suorastaan riehakkaaksi kun irti pääsee :-D. Vanhan koiran kanssa ei koskaan tiedä onko aikaa paljon vai vähän ja sydän syrjällään on lukenut uutisia Nupun kilpasisaruksien poistumisesta. Toiveissa onkin, että Nuppu meitä vielä täälä pitkään ilostuttaa <3.

Zira, neiti tättähäärä siirty veteraani-kerhoon heinäkuun loppussa ja on keskittyt lähinnä herkkujen kerjäämiseen :-). Zira Nupun tapaan keskittyy myös pysymään terveenä ja hyväkuntoisena.


Vielä ensiviikolla on edessä Nupun painajainen,  uusi vuosi raketteineen. Olisipa veteraanin kuulo jo sen verran heikentynyt, ettei niitä kuulisi, mutta kun vaan ei ole. Nuppu luultavasti löytää turvallisen paikan pimeästä kylpyhuoneesta ja ilotulitusodan jälkeen aamulla taas herää henkiin. Zira ja Nessa ei onneksi ilotulitteista stressaa ja nukkuvat lähinnä koko illan. Loppuun vielä toivottamme oikeen hyvää, iloista ja menestyksekästä Uutta Vuotta ihan jokaiselle!

1 kommentti:

  1. Hieno vuosi takana upeine tuloksineen! Ensi vuonna jatketaan samaa rataa :)

    VastaaPoista