lauantai 28. kesäkuuta 2014

Nessalle HK2 :-)

Vähän ekstemporee ilmoitin viikolla Nessan Rauman yöhakukokeeseen. Koe alkoi klo:20:00 ja kakkoset (4kpl) lähti ensin maastoon ja ykköset (6kpl) jäivät tekemään tottiksia. Me arvottiin itsellemme neljäs suoritusvuoro.

Maasto oli tosi avoin, siellä siis näki ainakin ensimmäisen 100m koko ajan missä koira menee. Toisaalta tosi kiva maasto, mutta siellä myös ihan rehellisesti näkee kuinka koira työskentelee ja missä se menee. Useinhan hakumaastosta pistosta ei näe kuin lähdön ja paluun, ainakin niissä maastoissa missä me normaalisti treenataan :-).

Ensimmäinen ukko löytyi jo heti oikeasta etukulmasta, ilmaisu oli erittäin hyvä. Toinen lähetys sitten vasempaan etukulmaan mistä se eteni sitten jo varmaan 80m mistä se noisti toisen maalimiehen. Tuosta ilmaisusta saatiin muistaakseni hyvä, Nessa kun näkee minut kokoajan kun tulen, niin väliin pitää aina vilkasta ja jatkaa sitten, pysyy siis paikoillaan ja pää kääntyy.

Mutta sitten minä jäin taas vähän kuin jumiin ja en edennyt juuri olleenkaan, koska Nessa kävi ainakin kaksi, ellei kolme, kertaa tarkistamassa sen oikean etukulman ja koska se teki niitä laatikoita väärin päin, niin lähettelin sitä monta kertaa ja korjain pistoja. Sitten kun vähän  tajusin jo liikkua inansa eteenpäin (olin sentään kuitenkin jo melkein 100m kohdalla) niin nousi kolmas maalimies oikealta noin 150m kohdalta. Nessa aloitti ilmaisun ja sitten tuli hiljaista ja hetki siinä odotettiin ja sitten taas jatkoi ja jatkoi loppuun asti. En tiedä minkä riemurallin siellä sitten teki, mutta tuosta ilmaisusta taidettiin saada alatyydyttävä tai puutteellinen.
Työskentelystä saatiin hyvä (Nessahan työskenteli, vaikka minä en ihan työskennellytkään :-P) ja pisteitä saatiin kokonaisuudessa 156p :-). Seuraavaksi pitää oikeasti ruveta kouluttamaan ohjaajaa, voi kuinka vaikeata se voikaan olla..

Heti kun kerittiin kentälle, niin meidän tottisvuoro alkoikin. Nessa oli ensin paikalla makuussa ja ilmeisesti vähän kiihtyi suorittavan parin nopeista noudoista, koska haukahti siellä 2 kertaa. Eipä ole tuommoistakaan ennen ilmennyt. Minä kun vähän ajattelin, että se hakuosuus olisi vähän tuntunut jossain, mutta ei tuntunut kovinkaan suoritukseen vaikuttavan. Nessa vingahti kun lähdettiin seuraamaan, saattoi myös vingahtaa kun pysähdyksen jälkeen. Muuten seuraaminen oli ok. Liikkeestä istumisen Nessa meni taas maahan, maahan ja luoksetulo ok ja seisominen ok. Tasamaanouto ok, vähän puree, hyppynoudon luovutti jostain syystä tosi vinossa, en ymmärrä miksi, A-este ok, vähän puree, eteenmeno hieno (omasta mielestäni :-)), se meni heti maahan, Nessa kun aina ennen on mennyt vähän viiveellä, siis ottaa käskyn jälkeen vaikka 4 askelta ja vasta sitten.

Tuomarin arvostelu oli, vähän ääntelee, istumista ei nähdä, luovutti vinossa hyppynoudon ja haukkuu paikallamakuussa, 83p :-)

Oli miten oli, tuossa tilassa kyllä siitä tykkään, suorittaa halukkaasti ja nopeasti, tuo hienoinen ääntelykin pitää kyllä saada karsittua pois (pitää ottaa vähän tottista jatkossa ennen omaa vuoroa).

Jos hakumaasto oli tosi avointa, niin esineruudussa ei sitten kyllä nähnyt yhtään mitään ja rupesi oleman jo vähän hämärää, kello taisi olla jo yli puolenyön. Esineruudun etualalla oli ehkä noin 15m semmoista selkeämpää ja sitten loppu oli tosi tiheää metsää. Ensimmäisellä lähetyksellä liikkui tuon selkeän alueen suuntaisesti, toisella meni reunarajaa pitkin vasempaan takakulmaan ja nosti sieltä esineen ja kokeilin, josko oikeassakin olisi ja lähetin se sinne ja sieltähän sitten nousi se toinenkin, jipii ensimmäinen koe, missä on noussut muuta kuin yksi :-) pisteitä saatiin 28p.

Pisteitä saatiin siis kasaa 267p, 2-tulos ja koulutustunnus HK2 :-D
CIB CIE NORD&BALT MVA SE sel-13BALTV-13 TLNV-13 LTV.14 BH JK2 HK2 TK2 Elouche del Pata Viento
Kilpailukirjat saatiin yhden jäljeen ja kotona taisin olla vähän ennen kolmea, kotimatkalla tuli pongattua kahdessa eri kohdassa peura ja moottoritiellä vähän ennen kotiramppia hirvi, mistähän sekin oli sinne eksynyt.

Tänään Nessis pääsikin sitten totteutamaan sitä mistä eniten tykkää, eli uimaan :-D

1 kommentti: