maanantai 1. elokuuta 2016

Erikoisnäyttely

Heinäkuun viimeisenä viikonloppuna, kesäloman alkajaisiksi, osallistuttiin Nessan kanssa Paimion erikoisnäyttelyyn ja kannatuksen vuoksi myös tokoon kisaamaan rotumestustaruudesta. Tokot aikataulun mukaan alkoi jo klo:7:00 joten mentiin Nessan kanssa jo myöhään edellisenä iltana paikalle, heti kun olin saanut työpöydän tyhjennettyä lomakuntoon. Yö nukuttiin molemmat huonosti, seinät tuntu olevan paperia ja jokaiseen haukahdukseen kyllä herättiin (jos edes nukuttiin) ja Nessakin jo vähän ärsyyntyneenä hiljaa murahteli haukkuäänille.


Tokot alkoi voittajaluokalla ja Nessa oli viimeisenä rivissä, joka käsketään maahan. Ensimmäisen kuunteli, seuraavasta korjasi perusasentoa ja meni omasta käskystä maahan :-D Mutta kun vähän pompahti paikallaan niin paikallamakuusta 9.
Kuva:Mika Vähä/Tuula Tanska/Harri Puranen

Välihuomautuksena. En ole kyllä aiemmin noteerannut minkälainen rähinäkonsertti siinä tokokehän ympärillä on. Ainakin siinä aamusta kun ihmisiä tuli paikalle. Ajattelin että SM-kisoissa olisi ollut isompi häiriö sen suuren koiramäärän vuoksi, mutta se ei ollut kyllä mitään verrattuna tähän, sillä ne tokokoira ei rähissyt.


Ensimmäisenä liikkeenä oli metallinouto (joka piti olla ihan peruskauraa) Nessa lähti noutamaan, oli ottamassa kapulaa (unohti laittaa suun kiinni :-P ) ja hyppäsi iloisesti takaisin, mitä hittoa. No uudella käskyllä tuli kapulakin mukana, 0p.
Kuva:Mika Vähä/Tuula Tanska/Harri Puranen
Huonosti mennyt nouto ja seuraavaksi tunnari. Nessa tuntui olevan kyllä aivan väärässä tilassa. Kapuloille mennessä otti kovasti häiriötä kehän viereen tulleesta autosta. Maisteli ensimmäistä ja otti vaan jonkun kapulan rivistä :-O ja toi, 0p.
Kuvat: Henna Lindell
Jaa niin mitä oltiin tekemässä..


No ei ollut oikea ei
Sitten luoksetulo. Ennen kehään menoa oli pakko parikertaa koittaa pysähtyykö se käsimerkillä kun sanallinen ei viimeksi kokeessa toiminut. Sillä seurauksella että se ennakoi tosi rumasti pysäytystä ja taisi lähteä ihan hiljaa laukaten luokse, no kyllä se tuosta vauhdista todellakin pysähtyi. plaah.
Kuva: Henna Lindell
Kaukoissa jumitti taas ensimmäisen vaihdon, otti kovasti häiriötä jälleen ulkopuolelta.
En muista tuliko joku lisäkäsky (taisi tulla) mutta nyt ei tainnut niin liikkua. 5p
Kuvat liikkurin puolelta Henna Lindell.


mitä tuolla tapahtuu? huido sä siellä :-P

sanokohan se istu?
No löytyihän ne korvatkin, kuva:Mika Vähä/Tuula Tanska/Harri Puranen

Seuraavaksi taisi olla L-liike, liikkeet oli maahan-istu. Nämä meni molemmat oikein
kuvat: Henna Lindell


Ruudussa Nessa pompotteli ruudun taakse ja laittoi sinne maahan, että se siitä sitten..Olisi varmaan pitänyt käydä tekemässä palauttavia läpijuoksuja smmien jälkeen
kuva: Henna Lindell

Seuraaminen aika ok 8p
Kuvat: Henna Lindell


Peruuttelua, vähän vinossa peruuttaa.
Ja lopuksi vielä ohjatussa toi oikean kapulan ja pikkuisen puri taas kapulaa, 7p

Noh saatiin pisteitä liikkeistä jotka viimeksi nollaantui ja nollattiin sitten kolme ns varmaa liikettä.
Molempien vire oli kyllä aika matalalla, mutta positiivista kuitenkin että siihen voi luottaa että Nessa tekee, oli se sitten kuinka matalassa tilassa tahansa. Edelleen vaan kovasti hakee motivaatiota tokopuolelle, että jospa vaikka palataan asiaan vasta vuodenpäästä (jos silloinkaan :-P )

Tulosta ei saatu, mutta pisteet riitti kertoimien vuoksi rotumestaruuskisassa toiseksi.

Erkkarissa Nessa sijoittui käyttöluokassa toiseksi kera SA:n
Tuomari: Jan de Gips
"6,5 years old. Nice head & expression. Ear carriage could be better. Good teeth. Dark eyes. Nicely constructed. Good body &bone. Good coat structure & lenght of tail. Moves well"
KÄY ERI/2 SA

Ensimmäistä kertaa joku moittii korvista :-) Toki se on kyllä kehässä korvatkin kovin tiitteränä odottamassa namia :-)
Kuvat: Harri Puranen/Tuula Tanska
Ai niin on unohtunut mainita että käytiin kesäkuussa Mäntässä jälkikokeessakin. Jäljeltä kolme keppiä ja suurimman osan aikaa taidettiin jäljestää alusta asti jäljistä päätellen jotakin sorkkaeläintä. Yli ajalle siis meni. Otettiin kuitenkin esineet, Nessa löysi kolme mutta toi kaksi. Vaihtoi siis lennosta esineen (hyi hyi)  ja aika loppui ennen kuin haettiin se vaihdettu. Outoa oli että Nessa pudotti esineet luovutuksessa. Mietin että olisko ollut se että ne oli pehmeitä ihan läpimärkiä esineitä, sillä meidän JK1 jäljestettiin kaatosateessa siellä Nessa vaan tökki vähän nenällään niitä keppejä kun normaalisti käyttää suussaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti