sunnuntai 15. joulukuuta 2019

Nitalle TK1

Päästiin varapaikalta Tamskin tokokokeeseen 1.12. Ihan kiva niin saatiin heti käytettyä viime kokeesta voitetut lahjakortit.

Tällä kertaa alokkaassa oli 16 koiraa ja tuomarina oli Riitta Räsänen.
Järjestys oli muuten sama kuin viimeksikin  paitsi paikkamakuut suoritettiin viimeisenä.
Olipa muuten jotenkin pitkä päivä kun piti vielä suorituksen jälkeen jäädä odotteleen paikkamakuut.
Seuraamisesta saatiin 8,5p kommettina, että on se ainakin innokas ja pitää kyllä paikkansa. Pikkusen painoi. Maahanmenosta 9,5p hyvin putos mutta jäi vähän vinoon. Luoksetulosta 9p, en oikein tiedä mihin piste putos, olisko se vähän hypähtänyt sivulle. Kapulan pidossa nyt koitin, että pitää sivulla ojatun kapulaa, sillä siinä sivulla se ote tuntuu olevan vakaampi. Sepäs sitten se kapula putos suusta ennenkun kerkesin ottaa kiinni. Saatiin siitä kuitenkin 7p, luulin että meni nollaksi :-D Mulla oli ääni käheänä ja kaukoissa teki kyllä ihan hyvät kaukot, istuminen jäi kai vähän vajaaksi, maahan plätsähti nopsahti. Sivulle nousuun se tarvitsi sitten 2 käskyä, kaukoista 8p. Hypystä 10p. Paikkamakuussa tarvitsi myös toisen käskyn sivulletuloon. Ensimmäisellä käskyllä mun ääni ihan särky ja kuulosti lähinnä kukon kiekaisulta, toinen käsky sitten tuli jo paremmin ja sitten nousi. edit. Pisteitä oli ilmeisesti merkitty väärin lappuun ja Kokonaisvaikutus oli 8p ja kokonaispisteet siis 165,5p  1-tulos.

Kolmas ykköstulos saatiin sitten perjataina 13.12 Ylöjärven iltakokeesta. Tuomari oli Juha Kurtti. Alokkaassa oli 7 koiraa ja järjestys sama kuin edellisessä kokeessa ja mulla edelleen joku flunssapöpö jyllää. Seuraamisessa oli taas intoa ja tekemisen riemua, vähän aukesi ja astuin vahingossa tassulle, johon Nita kommentoi, muuten ok, siitä 8. Liikkeestä maahan putos hyvin, mutta juuri kun olin palaamassa alkoi hallin ulkopuolella joku koira haukkua/räyhätä ja se kaikui hallissa. Nita tuosta häiriintyi ja jäi kuuntelemaan sitä hakuntaa ja nousi vasta toisella käskyllä sivulle, siitä 8. Luoksetulosta, kapulanpidosta, kaukoista ja hypystä 10, niissä ei kummempia, kapulaakin piti suht rauhassa suussa. Paikkamakuussa Nita makasi kolmen ryhmässä keskellä. Hyvin kesti taas viereisten käskyt. Ennakkoon vähän mietin mitä Nita tykkää kun näin että molemmat vieressä olevat vinkuu ja piippaa. Toinen niistä vielä vilkuili Nitaa, korvien asennosta kyllä näin, että häiritsee ja kun ei muuta voinut niin laittoi pään jalkojen väliin. Molemmat vinkuvat koirat kyllä onneksi pysyi paikallaan. Mulla on huonoja kokemuksia noista tokon paikkamakuista, koska mun koiraa on tultu kolme kertaa härkkimään paikkamakuussa. Ziraa alokkaassa ja voittajassa ja Nessaa avoimessa, avoimessa oltiin vanhoilla säännöillä piilossa. Luojan lykky, että kukaan niistä härkkineistä ei oo hyökännyt kimppuun.
No sitten kun aika oli täysi ja palattiin koirien viereen, niin ehkä isoimmin näky että ei olla treenattu liikettä ollenkaan,  varsinkaan liikkuurin kanssa tai ylipäätään ryhmäpaikallamakuuta. Nitan katse sitten seurasi liikkeen ohjaajaa ja nousi vasta toisella käskyllä sivulle. Kalliita pisteitä menettää paikkamakuussa. Kokonaisvaikutuksesta saatiin 10 ja kokonaispisteitä 182p kp 1-tulos sija 2/7 ja koulutustunnus TK1.
Se oli sitten Nitan neljäs koulutustunnus tällä kaudella😊. Sen verran kyllä tokojutut kiinnostaa, että ilmottauduttiin kevätkaudelle tokovalkkuun. Nyt on alimmat luokat käyty ja pitää ihan uutta alkaa opettelemaan, aloitetaan tutustumalla niihin avoimen liikkeisiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti