maanantai 25. kesäkuuta 2012

Tsuida duida osaatsä uida

Juhannusaattona käytiin polskuttelemassa oikeen ajan kanssa. Nuppu ja Zira yleensä lähinnä vaan läträävät rannassa, uivat kyllä, mutta vedessä pitäis olla jotain haettavaa. No Nessahan ui ihan vaan uimisen ilosta ja tälläkin kertaa joutui tylsästi polskuttelemaan fleksin nokassa. En löytänyt keppejä rannan lähistöltä, joten heittelin kiviä järveen ja kun lärtääjä kaksikko ei sitten löytänytkään vedestä mitään haettavaa, niin kävivät useempaan kertaan katsastamassa kauempana olevat lumpeenlehdet .  Tässä hieman uimanäytteitä.
Uimanäyte 1
Uimanäyte 2

Jälkiäkin on taas poljettu. Perjantai aamuna pakotin Esan polkemaan jäljen. Matka oli n350m, kulmia 2 ja maasto oli helppoa ja reilun tunnin kerkisi jälki muhia. Jälki meni ihan ok, mutta 2 keppiä jäi. Ensimmäinen ja varmaankin kolmas. Kolmannen kepin tienoilla taisi ajaa jälkeä jäljen sivussa, en ole varma. Jälkeä tai keppjä ei ollut merkattu.
Lauantaina tein jäljen eri maastoon, pituutta taisi olla 450m. Pohja paikoin korkeaa varvukkoa, sammalpeitteistä kalliota (maastonmuotovaihtelua). Yhdessä kohtaa jälki meni ihan vettä täynnä olevan ojan viertä, oja tuli yllätyksenä vastaa, siihen siis kulma ja hieman mietitytti mitenkähän mahtaa tässä käydä. Yhden kiven kiersin niin, että otin tukea kiven päältä. Odotusajalla käytiin ottamassa vähän tottista, seuraamista, muutama ruutu ja esteet. Ja sitten jäljestään. Jana olisi ollut muuten ihan ok, mutta otti takajäljen. 1 keppi jäi, mutta muuten jäljesti hyvin. Kiven kohdalla nuuskutteli myös sieltä päältä mihin olin koskenut, eikä ojakaan tuottanut mikäänlaista ongelmaa. Mutta tuohon meni aikaa 20min. Eli se on hidas.
Sunnuntaina oli taas vuorossa suhteellisen helppoa maastoa (uusi meille)  ja lyhyt 250m pitkä jälki, muutama kulma ja muutama polun ylitys ja tunnin vanha. En tiedä kuinka paljon siellä ihmiset liikkuu, on lähellä yleistä kuntorataa.  Jälki meni ok, kaikki kepit nousi ja polkujen ylituksissäkään ei ollut ongelmaa.  Ja nyt oli vähän tullut lisää vauhtiakin.
Itse olen tuon hitauden aiheuttanut puuttumalla liikaa sen jäljestykseen. Pieni paine jäljellä on kaiketi ihan hyvä, mutta haluaisin sille silti mukavamman ilmeen. Nyt onkin tehty vain merkkaamattomia jälkiä, että en voi kuin antaa koiran ratkaista. Ollaan päästy ajamaan myös 2 ihan vieraan tekemää jälkeä. Ensimmäisen jäljesti ihan hyvin, oli kyllä vähän epävarman oloinen ja nosti vain 2 viimesintä keppiä. Toinen alkoi hyvin, ensimmäinen keppikin nousi, mutta sitten jälki kulki suolla ja suolla on lehmänläjän näköisiä paskakasoja, joihin kaatuikin sitten koko jälki ja koira. On muuten yllättävän vaikeaa luottaa ihan täysin siihen koiraan. Minä myös voin kuvitella, että jälki menee eri suuntaan kuin koira olisi menossa, enkä meinaa lähteä ollenkaan sen mukaan. Noita pitää päästä ajamaan ehdottomasti lisää, ihan itsenikin takia.
Nessa ilmaisee kepit menemällä maahan. Ottaa sen myös suuhun, joten on varmasti paikallistanut kepin ennen ilmasua. Keppejä vahvistaakseni  olen kehunut jo kun näen, että siinä taitaa olla keppi, rupeaa siis hakemaan sitä maasta. Nyt muutaman kerran olen huomannut, että on mennyt yli, mutta sitten on ikään kuin lamppu syttynyt , hei siinähän olikin keppi, ja palannut ilmaisemaan sen. Tuolloin ei ole kyllä mennyt kuin muutaman metrin yli. Kuutos kepistä on myös ollut ihan super palkka, jonka toivon tuovan vähän nopeutta siihen jäljestykseen. Uskon/toivon, että varmuus tuo myös nopeutta.
Loppun vielä viimeviikoisia paimenkuvia .


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti