sunnuntai 7. heinäkuuta 2013

Erkkari ja rotumestis

Lauantaina suunnattiin nokka kohti Järvenpäätä ja Briardien erikoisnäyttelyä ja rotumestis tokoa. Alunperin olin ilmottanut Zirankin tokoilemaan, mutta sääennuste näytti turhan kuumaa ja kentällä käytiin ehkä 2 kertaa ennen koetta, joten Zira sai jäädä kotiin. Ja Ziralla oikeesti kyllä kerkisi mennä rotuksetkin vanhaksi ja karenssiajan puitteissa päivään olisi tullut vain 13p. Ja  ihan omaa urakkaanikin helpottaen, kahden koiran kanssa yksin helpompaa.

No ei Nessakaan ole tokoa treenannut kuin ehkä kerran tänävuonna, joten odotukset ei ollut kovinkaan suuret. Varsinkaan kun järvi oli taas mukavan lähellä kehää.Tokosta ei tekisi mieli kirjoittaa mitään, mutta ruoditaan se nyt kuitenkin.

Paikallamakuussa Nessa nuuhki ja nuuhki järvellepäin, haistoi siis ihan varmasti sen ihanuuden siellä, siitä 9p. Seuraavaksi liikkestä istuminen ja se meni ihan mallikkaasti, 9,5p. Sitten seuraaminen ja järkytys. Kehässä oli varis ja lähdettiin seuraamaan varista kohti ja Nessa seurasi ties missä, en oikeesti tiedä missä se koira oli, sitten käännös vasemmalle ja varis ystävällisesti lennähtää ihan siitä meidän nenän edestä meidän eteen ja mitä tekee Nessa, Nessa lähtee variksen perään ja minä karjasin koiran takasin seuraamaan, tuli sentäs. Loppusta seuraamisesta ei ole mitään tietoa, muistikuva on vaan siitä variksesta ja että Nessa oli hidas matkalaukku, yllättäen saatiin siitä kamaluudesta kuitenkin pisteitä, siitä siis 6p.

Luoksetulossa sain sen pysäytettyä molemmilla kerroilla, eteni varmaan ihan ok vauhtia, muistikuva on edelleen vaan siitä variksessa, siitä 8p. Ruudussa lähti lähti selvästi etsimään sitä varista löysi kuitenkin ruudun lähettyville ja minä odotin ja odotin, että mene nyt sinne ruutuun, mutta ei, liikkui vaan etsien sitä varista ruutunauhojen ulkopuolella. Sitten se ystävällinen herran harakka (varis) lennähti sinne kehänauhojen ulkopuolelle ruudun taakse. Nessa jäi sitä katselemaan ja edelleen vaan seisoi ruudun edessä. Jossain vaiheessa sitten vähän liikahti niin, että oli ruudussa ja huusin siitä maahan, ennekuin olisi lähtenyt jahtaamaan sitä varista. Toinen tassu oli sitten nauhan päällä ja seuraamaan huutaessa ei todellaan tullut seuraamaan, vaikka lähti kyllä tulemaan kohti, vaan juoksi sitten ohi. Tais se sitten kuitenkin siihen tulla, kun perusasennossa siinä lähtöpisteessä oltiin, ruudusta siis 0p.

Hyppynouto meni kai ihan ok, puri vähän kapulaa, 8,5p. Metallinouto tehtin esteen vieressä ja Nessa lähti palauttamaan sitä hypyn kautta, mutta sitten sille tuli tenkkapoo, että eiku eihän se näin mennyt ja epäröiden sen sitten mulle kiikutti, 7p.

Tunnarissa Nessa toi oman ja ihan reippaasti sen toi. Minä hätiköin kapulan otossa ja mun sähellyksen takia se sitten jo kerkisi siitä irrottaa ennekuin lupa saatiin. Olin siis sitä jo ihan omatoimisesti ottamassa kun tajusin, että piti vissiin odottaa lupa, 8p.

Kaukoissa tarvittiin monta käskyä, ensimmäiseen istumiseen 3, ja joihinkin siirtoihin 2, mutta kaukot kuitenkin lisäkäskyin suoritettiin :-D, 0p

Kokonaisvaikutuksesta saatiin 8p, minä olisin antanut 0p. Tosi kiva huomata kesken kokeen, että on ihan tyystin eri koira siinä vierellä kuin mitä on muuten. Nessa oli vetelä matkalaukku ja on karmeeta huomata, että se todella voi mennä semmoiseksi ja vielä karmeempaa on se, että se lähti kesken seuraamisen linnun perään (tai en kyllä kutsuisi sitä seuraamiseksi mitä se teki alkumatkan ennen sitä episodia). Saatiin näköjään 191,5p, joka on näköjään 0,5pistettä 3-tuloksesta.

Erikoisnäyttelyssä meni sitten kuitenkin ihan kivasti. Nessa sijoittui valioluokassa (9 valiota) toiseksi kera SA:n ja Nuppu voitti veteraani nartut (10kpl) kera SA:n :-) Parasnarttuluokassa Nessa sijoittui toiseksi ja Nuppu heti perään kolmanneksi :-) Aika hyvin lähes 11 vuotiaalta koiralta, narttuja oli kuitenkin ilmoittettu 42kpl. Nuppu valittin vielä hienosti ROP-veteraaniksi <3. Tuomari oli norjalainen Wera Hubenthal.

Nessan arvostelu:
Exc. size & type. Very feminine & well built. Exc. angulation. Moving very well. Exc. coat, color & temperament.
Val Eri VAK2 SA PN2

kuva: Tuula Tanska

kuva: Tuula Tanska


Nupun arvostelu
Nearly 11 years old. Exc. head & Expression. Lovely teeth. Exc. neck & body. Very well angulated. Moving very well. Coat ok for her age. Exc. temperament.
Vet Eri VEK1 SA PN3 ROP-VETLisää kuvia erikoisnäyttelystä, kaikki kuvat: Annamari Aarnio:

 Ensin Nessaa:


 Sitten Nuppua <3
Illalla kotona sitten piti ottaa vielä kuvia Nupusta ja palkinnoista :-)
Ensin maattiin hienosti palkintojen kanssa
Sitten tarkoitus oli otta kiva kuva ruusuke suussa
Mutta Nuppu heitti ihan lekkeriksi .-) <3
 

Eipä paljoa siis askel painanut pitkän erikoisnäyttelypäivän jälkeen :-)

Tänään piti osallistua Nessan kanssa agirotuun, mutta koska joukkueesta jäi koiria pois, niin ei voitu sitten enää joukkueena osallistua. Käytinkin sitten päivän kesäteatteriin ystävän kanssa, joten ei ollut huono vaihtoehto sekään :)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti