sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Tottiskarsinta


Päätin nyt kuitenkin laittaa tämän oman otsikon alle :-)
Kouvolassa oli tottiskarsinta 30.6, 16 osallistujaa ja 10 pääsi maastoon. Me oltiin viimeisessä parissa tekemässä tottikset ja kasaan piti saada yli 76p. Muutama kömmähdys tuli siinäkin kokeessa. Liikkeestä istuminen meni seisomiseksi. Se törmäsi taas ensimmäisessä luoksetulossa ja jäi vinoon eteen ja tarvitsi 2 käskyä sivule tuloon :-O.  Hypyllä heitin kapulan tosi huonosti esteen sivusta matalla esteen ohi. Nessa hyppäsi mennessä ja tuli takaisin hypylle semmoisessa kulmassa, ettei päässyt enää hyppäämään takasin, kiersi sitten esteen ja luovutti vähän hämillään kapulan. Eteenmenossa se tarvitsi 2 käskyä sivulle nousuun (se ei ole koskaan jumittanut siinä). Kaikki muut meni ihan hyvin :-). Tuomari rokotti vielä noudoissa Nessan pienestä hajuraosta ja kokonaisuutena saatiin 78p, eli päästiin maastoon :). Yhtään ei ollut kyllä kiva kuulla, että siellä oli juur edellisenä päivänä nähty karhu, mutta kovin vakuuteltiin, että jos se karhu on siellä, niin koira ei mene sinne.

Nessa teki ihan täydellisen janan ja lähti tosi hyvällä ilmeellä jäljestämään. Löytyi ensimmäinen keppi ja löytyi toinen keppi ja sitten löydettiin paljas kallio ja hukattiin jälki. Koska minä en oikeesti uskonut, että jäki voi kulkea paljaalla kalliolla ja Nessaltakin selvästi hukkui jälki, niin yritin palata takasin suurin piirtein sinne mistä löydettiin toinen keppi. Etsittiin, etsittiin ja etsittiin ja Nessa lähti jossain kohtaa seuraamaan jotakin jälkeä. Yhtään keppiä ei enää löydetty, muutamat hirven kakkakasat kyllä. Siinäkohtaa kun kiivettiin semmoinen rinne ylös, että minäkin joiduin jo käyttämään käsiä kiipeemiseen, päättelin, että ei varmasti olla oikealla jäljellä. Palattiin siis metsästä pois 2 keppiä taskussa harmituksen kera. Onneksi ei kuitenkaan törmätty siihen karhuun :-D. Jälki olisi oikeasti kulkenut sen paljaan kallion läpi ja sen jälkeen olisi tullut kulma.

Janalta täydet 40p (ainut kymmenestä, joka sai täydet) ja jäljeltä yliaika. Minä en tiennyt mihin kepit olisi pitänyt luovuttaa koska sitä ei kerrottu. Meidän keppiluovutus olisi ollut kuulemma kuutoskepin jälkeen. Siis jälki päättyi eri tielle kuin mistä lähdettiin. Tuomari sanoi, ettei hän voinut sitä kertoa, koska se olisi ollut kuulemma liian hyvä vinkki jäljestä jos se olisi kertonut, että jälki päättyy eri tielle.  Sillä nyt ole mitään väliä, koska kahdella kepillä ei tulosta saa, mutta jos esim oltais löydetty 4 tai 5 keppiä ja sitten palattu autolle. Aika olisi mennyt silloinkin yli, koska en tiennyt mihin ne luovutetaa ja suuntasin vaan kohti kenttää ja siinä matkalla olleeseen esineruutuun.

Otettiin kuitenkin esineet, Nessa siinä jo hyvin oli jäljellä jäljestänyt ihmesesti hirveä ja ensimmäisellä lähetyksellä meni vähän maahajuissa, mutta nosti takakulmasta esineen. Sitä palauttaessa luulin, ettei se hahmota missä olen (siinä oli vähän huono näkyvyys) ja Nessa pyörähti siinä aikalailla ruudun keskellä ja sitten huutelin, että täälläpäin ja Nessa tuli. Loppu ajan Nessa lähti ihan reippaasti ja hyvin ruutuun, mutta ei löytänyt enää yhtään esinettä, saatiin siis vain 13p. Jälkikäteen kävi selväksi, että siinä missä Nessa pyörähti esine suussa, oli ollut keskiesine. Eli se sai siitä hajun, mutta sitä en ymmärrä, miksi se ei sitten seuraavalla lähetyksellä käynyt sitä noutamassa.

Nyt plääni on treenata tuota esineruutua niin, että ensin palkka tulee vasta toisen esineen jälkeen ja siitä pikkuhiljaa niin, että palkka vasta kolmannen jälkeen. Yksi treeni on jo takana, nostettiin 2 esinettä, ensimmäisen haki nopeasti, toista jouduttiin hetki etsimään, mutta kun se sitten nousi, niin super palkka ja jätettiin siihen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti