torstai 6. maaliskuuta 2014

Huono sydän

Galestop, antibiootti ja tulehduskipulääke poisti tulehduksen, mutta ei pattia Ziran nisästä. Kontorollikäynnillä veriarvoista sitten selvisi, että maksa-arvot on korkea, muuten veriarvot oli ok. Ennenkuin mietetitään patinpoistoa leikkaamalla pitää tarkistaa se sydän ja kuvata keuhkot ja tutkia se maksa.

Eilen ultrattiin sydän ja kuvattiin keuhkot:
"Ziran sydänultrassa ja rintaontelokuvissa sydän on voimakkaasti laajentunut. Rintaontelossa ja vatsaontelossa ei todeta vapaata nestettä sydänviasta johtuen.

Keuhkoalueella on kohtalaisen paljon peribronkkiellia tiivistymää ja muutama pieni pyöreä tiivistymä, imusolmukkeet ovat normaalit. Muutokset voivat olla iän ja sydänsaurairauden aiheuttamia, mutta kasvaimen mahdollisuutta ei voida täysin sulkea kuvien perusteella.

Vatsaonteloultrassa maksa ja perna ovat suurentuneet ja niiden verisuonet ovat lievästi laajentuneet. Nämä muutokset voidaan katsoa olevan seurausta sydämen ongelmasta.

Sydämen toimintaa tukemaan aloitamme lääkityksen, joka on nesteenpoistolääkitys ja ACE.inhibiitori. Tämän lääkityksen suhteen pitäisi Ziran vointia kontrolloida kuukauden kuluttua.

Tällä hetkellä en löydä mitään muutosta, joka selkeästi viittaisi rintarauhaskasvaimen etäpesäkkeisiin. En myöskään katso, että sydän on ehdoton este leikkaukselle. Mutta selvää on, että Ziran anestesiariski on selvästi isompi kuin normaali tilanteessa. Mutta vaihtoehdot ja riskit pitää tarkkaan miettiä".

Eipä tässä oikeen mutta olekkaan kuin mietitty. Tieto lisää tuskaa ja mikään ei ole niin varmaan, kuin epävarma. Onhan tuo Ziran sydänvika ollut jo tiedossa, mutta nyt se on sitten niin huonossa kunnossa, että voi ruveta lääkitsemään. Kun vaiva 4v sitten todettiin, niin lääkäri kertoi, että mitään lääkkeitä vaivaan ei ole, kuin vasta sitten, kun siitä johtuen tulee muuta vaivaa. Hassulta tuntuu kuitenkin syöttää niitä nesteepoistolääkkeitä, jos nestettä ei ole kertynyt ja lääkkeissä myös lukee, että ne voi tehdä koiran väsyneeksi. ACE lääkkeessä on myös mainita, että ei saa käyttää kun on verenkierron tukoksia, läppäahtauma, keuhkovaltimoahtauma yms, Zirallahan juuri on on keuhkovaltimoahtauma...Sydämen oikean puoli on jo suurempi kuin vasen, sen pitäsi olla vain 1/3 vasemman koosta. Lääkäri määritti ahtauman asteeksi vaikean.

Ensimmäinen lääkäri sanoi, että kaikkia ei kannata leikata, toisen mielestä kannattaa leikata ja kolmas ei sano juuta eikä jaata. Tai sanoi se, että jos se itseä häiritsee, niin sitten voi leikata.
Ottaako sitten riskin, että koira jää leikkauspöydälle vai jääkö odottamaan tapahtuuko patille mitään. Nisäkasvaimissa on kai kolmenlaisia kasvaimia, hyvänlaatuisia, jotka ei aiheuta mitään, pahanlaatuisia, jotka pysyvät asioissa, mutta saattavat ärhäköityä leikkauksesta ja kolmas oli sitten jo tosi ärhäkkä...

1 kommentti:

  1. Voi kuinka kamalaa. Vaikeita päätöksiä, voimia niihin ja parempaa vointia Ziralle.

    VastaaPoista