keskiviikko 14. toukokuuta 2014

Kirimistä


Blogi taas laahaa jäljessä, jotenkin ei ole ollut inspiraatiota tai mukamas aikaakaan sitä tehdä. Asioita on kuitenkin hyvä laittaa vähän ylös, niin voi jälkikäteen sitten palata jos ei muista.

Metsäjälkiä on tälle kaudelle poljettu 6. Kahdella, vai kolmella ensimmäisellä jäljellä jälki kulki kyllä hyvin, mutta lähes kaikki kepit Nessa olisi jättänyt metsään :-O.
Ensimmäisellä jäljellä olin hämmästynyt ongelmasta. Toisen jäljen päätteeksi tein lyhyen keppijäljen ja vielä silläkin piti muistuttaa niistä kepeistä :-O.  Mutta sitten kolmannella jäljellä Nessa onneksi muisti jo ilmaista ne kepit, eikä seuraavillakaan ongelmaa enää ole esiintynyt.

Hakutreenit on nyt rullannut lähes viikottain. Viime treeneissä umpparilla Nessa haukahti parikertaa, teki jonkun näköisen pyrähdyksen ja maalimiehen sihahduksesta  jatkoi sitten ihan vahvasti ilmaisua.
Pitää siis heittää taas Esa roskiin haukuttavaksi :-D

Toukokuun ajan on meidän hakuryhmän tottisvetovuoro, joten sen päätteeksi on myös tehty sitten vähän tottista itsekkin. Nessa tuntuu olevan erinomaisessa vireessä kun vihdoin pääsee tekemään. Koska kuukauden teema on noudot ja eteenmeno (on muuten hyvä opettaa muille noutoa, kun ei sitä ole osannut omalle koirallekaan täydellisesti opettaa :-D ) niin on itsekkin jatkettu ainakin osaksi samalla teemalla. Noudoissa on lähinnä tehty vauhtia palautukseen ja vapauttelen sitä palkalle satunnaisen matkan päästä. Ihan kivasti on mielestäni ruvennut tulemaan vauhdilla ainakin lähes perille asti. Esteitä on kolmella kentällä käyty kokeilemaassa ja ne sujuu samaan tapaan kuin viimevuonnakin, eli ei ongelmaa.

 Tavesin esine/jälkitreenitkin on taas pyörähtynyt käytiin ja keskiviikona oli ensimmäinen esineruututreeni  Nyt oli täysikokoinen ruutu ja vieraat esineet. 2 ensimmäistä esinetta nousi kahdella ensimmäisellä lähetyksellä. Mutta luulin tietäväni missä kolmas on ja epätoivoisesti Nessaa sinne lähettelin, kunnes selvisi, että kolmas ei suinkaan ole siellä. Koska olin jo moneen kertaan Nessaa lähetellyt, niin tehtiin loppuun sitten vaan hetsiesine niin että vietiin Nessan  kanssa esine sinne yhdessä.

Meillä oli koepaikka nyt viikonlopun hakukokeeseen, mutta Nessa teki yllättäen juoksun 3 kk aiemmin kun olin ajatellut. Näihin juoksuihin oli kyllä nyt Ziran juoksulla osuutta, koska Zira juoksi ensin ja Nessa sitten näköjään heti perään. Sitä en tiedä koska Nessa sen juoksun on aloittanut (huomasin 4.5), koska kaikki yksittäiset tipat lattialla yms on mennyt täysin Ziran piikkiin.  Taitaa tytöt juosta sitten jatkossakin peräperää, aiemmin Ziran juoksut ei oo vaikuttanut Nessan juoksemiseen mitenkään. Koska nämä juoksut tuli näin yllättäen, niin mahdollinen astutus siirtyi nyt väkisinkin seuraavaan (ehkä joulu-tammikuussa, jos mennään Ziran juoksun mukaan).

Muuten kyllä taas huomaa, että kesä lähenee. Nimitäin pikkuhiljaa rupee olemaan lähes joka päivälle jonkilaista koiratreeniä :-)

FCI vahvisti Nessalle molemmat inttivaliotittelit
CIB

CIE    Tänään aurinkokin vähän houkutteli kameran kanssa pihalle :-).

Ensin piti vähän yrittää tönönöttää siinä kuvassa

Mutta tämä on Nessan mielestä super paljon kivempaa :-D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti